Blog serwisu AukcjeMieszkan.pl | o nieruchomościach wokół nas

photo

Temat: co oznacza ten wynik?Wirus zapalenia wątroby typ B
juz wszystko jasne. pisze, bo moze sie komus tez przyda ta informacja: otoz badanie: antygen HBS - niepokoic powinien wynik od jednego w gore. ponizej jednegpo - jest w normie. Oznacza to tylko tyle, ze nie ma tego przeciwciala, co oznacza, ze nie ma tez i wirusa. Dodatkowo poradzil mi lekarz zrobic antyHbs - sprawdze w ten sposob na ile jestem odporna...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,96103867,96103867,co_oznacza_ten_wynik_Wirus_zapalenia_watroby_typ_B.html



Temat: Skąd wiecie że????
Bardzo trudno jest znaleźć przyczynę. Kilka badań miałam zleconych w ciąży, np toksoplazmozę, HBS, miałam problemy z zajściem więc robiłam TSH, T3, T4, PRL, progesteron, LH, FSH, posiew z kanału szyjki ... jak powinne, np prolaktyna w górnej granicy normy, nieodpowiedni stosunek LH do FSH. Teraz nie dam już sobie niczego wmówić, ale część badań i tak robię na własną rękę np przeciwciała przeciwtarczycowe Tg i TPO. Lekarz dał mi skierowanie na cytomegalię i wyszła dodatnia. Zrobiłam posiew z kanału szyjki wyszły bakterie, przeciwciała antykardiolipinowe. Po drugim poronieniu należą się badania genetyczne więc dostałam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,16897147,16897147,Skad_wiecie_ze_.html


Temat: WYNIKI !!! WZW TYPU B I C
To wlasciwie nie na to forum, ale mysle tak: wyniki aminotransferazy sa OK. Dobra, wiem, ze cyferki powyzej normy, ale marginalnie. Nie ma sie czym przejmowac, nie ma w tej chwili aktywnego procesu uszkadzajacego watrobe (najpewniej). Oznacz antygen HBs, a takze antygeny i przeciwciala HBc i HBe. A z tym szpitalem nie musisz sie spieszyc, skonsultuj sie z internista, daj sie pobadac......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,29,7199032,7199032,WYNIKI_WZW_TYPU_B_I_C.html


Temat: Prośba o konsultację.
Prośba o konsultację. Panie Prezezie wiem,że ma pan kontakt z hepatologami i chciałabym prosić pana o konsultacje - od prawie dziesięciu lat/odkąd wiem, napewno wcześniej byłam zakażona/ mam Hbs Ag dodatni, zrobiłam Hbe Ag - wynik ujemny, przeciwciała anty Hbe wykryto, przeciwciała anty Hbs ilościowo - >3, próby wątrobowe w normie, morfolofia też w normie, płytki krwi również w normie. Chciałabym się...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,30291204,30291204,Prosba_o_konsultacje_.html


Temat: podwyższony alat, aspat
podwyższony alat, aspat 2 mce temu moje wyniki: alat 112, aspat 57. Bilirubina i inne badania wątrobowe w normie. 2 tygodnie temu; alat 76, aspat 86. Byłam u hepatologa, palpacyjnie stwierdził zmianę spoistości wątroby, zlecił dalsze badania - hbs (ujemny), antygen hcv (ujemny). Czekam jeszcze na przeciwciała HBC. Czy mimo tych dwóch pierwszych (HBS i HCV ujemnych, HBC moze wyjśc dodatni ?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,24619237,24619237,podwyzszony_alat_aspat.html


Temat: HBS+ -prosze o poradę i interpretację wyników.
HBS+ -prosze o poradę i interpretację wyników. Od dziesięciu lat mam HBS dodatni. Nigdy nie miałam dolegliwosci związanych z wątrobą. Ostanio zrobiłam badania: próby wątrobowe w normie, HBs Ag w dalszym ciągu dodatni. Anty HBS ilościowo < 3 . W zwiazku z tym mam pytanie: 1. Jakie powinnam zrobić jeszcze badania? 2. Czy jeżeli Anty Habs ilościowo <3 świadczy o tym, że mam przeciwciała i że może wkrótce może dojść do zaniku wirusa? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,25321306,25321306,HBS_prosze_o_porade_i_interpretacje_wynikow_.html


Temat: Po przebytym WZW typu B.
wątrobowe i bilirubina w normie.OBraz USG wykazał nieznaczne powiększenie wątroby. Moje pytanie : Czy mogę być już na 100% pewna że jestem zdrowa ?? Czy muszę zrobić jakieś dodatkowe badania w kierunku przeciwciał ?? Czy musze się zaszczepić przeciwko WZW typu B?? Mój lekarz hepatolog powiedział że już sie nie będziemy spotykac i na tym zakończyło się moje leczenie. Dodam że mam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,25515289,25515289,Po_przebytym_WZW_typu_B_.html


Temat: A co można powiedzieć o takich wynikach??
A co można powiedzieć o takich wynikach?? Pod koniec grudnia zrobiłem badanie enzymów wątrobowych GOT/AST=62 (norma 10-40), GPT?ALT=159 (norma 10-40), GGTP+183 (norma 11-50), lekarka jak zobaczyła te wyniki skierowała na badanie: obecności antygenu: HBs- wynik(-)ujemny, Przeciwciała HCV- wynik(-)ujemny. Jak je zobaczyła zaleciła Essentiale Forte 2 razy dzeinnie po ampułce. Trzy dni temu kolejne badania wykazały zmianę GOT/AST=37 GPT/ALT=109 GGTP=128 Bilirubina całk. 0.58 Morfologia jest OK za wyjątkiem hemoglobiny która jest u mnie prawie zawsze ponad normę ~ 18.0 lub w górnej granicy normy (ta sprawa jest pod kontrolą hematologa). W związku z tymi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,37783186,37783186,A_co_mozna_powiedziec_o_takich_wynikach_.html


Temat: Zerknijcie proszę na moje wyniki...
Zerknijcie proszę na moje wyniki... Witam! Wiem, że takich postów tu jest masa, ale jestem mocno zaniepokojona moimi wynikami. Całą morfologię mam w normie, bilirubina ok, GGTP w normie, natomiast mam ... zmęczona, wszystko jest ze mną okej. Oprócz tych transaminaz. Miałam robione badania w kierunku przeciwciał anty-HCV i anty-HBS w obu przypadkach przeciwciał nie wykryto. Czy jedna próba może być wiarygodna? I...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,96096072,96096072,Zerknijcie_prosze_na_moje_wyniki_.html


Temat: HBS Ab dodatnie- prośba o interpretację
HBS Ab dodatnie- prośba o interpretację Witam Wczoraj odebrałam wyniki morfologi i bardzo zdenerwował mnie poziom przeciwciał HBS Ab (dodatni) 10400 mlU/ml. Co to może oznaczać? Ponadto poziom WBC wynosi 3,9 k/uL. GRAN 1,7 K/ul.POzostałe wyniki w normie Szczepiłam się przeciw wzw typu b w 2001 roku a przed wzw typu A w 2004. Dziękuję za komentarz.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,71983848,71983848,HBS_Ab_dodatnie_prosba_o_interpretacje.html


Temat: pytanie - przeciwciala anty HBS
pytanie - przeciwciala anty HBS Witam serdecznie Wszystkich, mam pytanie (trudno mi sie odnalezc w czytanych tekstach, a na wizyte u lekarza musze poczekac do nowego roku....a jestem niecierpliwa strasznie..). Czy wynik: przeciwciała anty HBs dodatni w ilości 3 U/L przy normie laboratoryjnej "od 10" oznacza, ze jestem odporna na wirusa typu B? (dodam przy tym, ze nie przypominam sobie - niestety - szczepienia na wzw, chyba, ze mialo ono miejsce we wczesnym dziecinstwie - a to sparwdze dopiero po 2 stycznia). Badania na przeciwciala anty HBs i anty HCv zrobilam przy okazji innych badan krwi, proby watrobowe mam w normie, pozostale wyniki takze. A do zrobienia tych badan, sklonily mnie rozne dziwne dolegliwosci (chcialam wykluczyc te ewentualna przyczyne). Zastanawia mnie tylko ta niska ilosc przeciwcial (skoro zakladaja, ze norma wynosi wiecej). Rozumiem , ze ta ilosc moze wskazywac albo na przebyte zakazenie (i samowyleczenie?) albo na nabycie odpornosci w wyniku szczepienia(tylko chyba w takim razie ta odpornosc jest znikoma?, albo jej nie ma?). Czy obecnosc przeciwcial anty Hbs zawsze i jednoznacznie bedzie wskazywac na brak wirusa we krwi (i w organizmie?)? Czy jest sens robic badanie na obecnosc antygenu HBs? (wydaje mi sie, ze nie. ale ze w temacie wzw "siedze" od dwoch dni, bardzo prosze o rade). Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz i przepraszam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,54669361,54669361,pytanie_przeciwciala_anty_HBS.html


Temat: HCV Ab dodatni, próby wątrobowe w normie
HCV Ab dodatni, próby wątrobowe w normie Właśnie wczoraj odebrałam wyniki: Transaminaza GOT/AST wynik:20 IU/L norma: 5 do 34 Transaminaza GPT/ALT wynik:20 IU/L norma: poniżej 55 HBs Ag wynik: 0,74 S/N (-) norma: poniżej 2,00 HCV Ab / przeciwciała wynik: 1,15 S/CO (+) norma: poniżej 1,00 Zostałam skierowana na podstawie niewielkich przemijających bóli stawowo-mięśniowych. Innych objawów nie mam. Podejrzewam też boreliozę (na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,55716949,55716949,HCV_Ab_dodatni_proby_watrobowe_w_normie.html


Temat: Miałam tylko raz badania w ciąży czy to normalne?
Raczej nie jest to norma. Badanie moczu mam na każdą wizytę (do tej pory co 3 tyg, teraz ciut częściej), morfologia co 2-gą. Na początku ciąży miałam glukozę na czczo, w 24 tc obciążenie glukozą. Oprócz tego przeciwciała różyczki (1 raz na początku, bo mam), toksoplazmozy (3x),przeciwciała Rh (też 3x), 2xWR (na początku i teraz na koniec), HBS (ostatnio), cytologia (początek), oraz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,22992407,22992407,Mialam_tylko_raz_badania_w_ciazy_czy_to_normalne_.html


Temat: przeciwciała anty HBs
przeciwciała anty HBs Witam, jestem w 38 tyg. ciąży. Dzis odebrałam wyniki krwii i byłabym wdzięczna za pomoc w iterpretacji wyników. Chodzi o to, że wyszedł mi poziom przeciwciał anty HBs ... to dobrze, ze mam taki poziom, bo chroni dziecko - ale skąd On się mógł wziąc? Może powinnam powtórzyc badania? Niestety na początku ciązy miałam tylko badane przeciwciała anty HCV i ... norme (dodatnie) i pewnie znowu powtórzę dla świętego spokoju, bo nawet mój lekarz stwierdził, że to pewnie znowu pomyłka ;/ Paranoja... Z góry dziekuje za odpowiedź, bo o ile toxo potrafię sobie jakoś wytłumaczyć, to tych przeciwciał anty HBs nie.. ;/
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,91885619,91885619,przeciwciala_anty_HBs.html


Temat: wyniki prob watrobowych a przeciwciala hbs ?
wyniki prob watrobowych a przeciwciala hbs ? Jestem w 21 tyg ciazy. Dzis odebralam wyniki prob watrobowych GOT (49 przy normie 31) i GPT (99 przy normie 31) i jestem zmartwiona bardzo, bo byly to kolejne badania, ktore musialam powtorzyc. okazuje sie, ze wyniki zamiast zblizyc sie do norm, jeszcze bardziej od nich odbiegaja. Dodam jeszcze, ze mam przeciwciala Hbs aktywne (13,5, a aktywne sa powyzej 10) antygen Hbs nieaktywny i antygen wirusa C tez nieaktywny. Wizyte mam dopiero za tydzien. Znalazlam juz pare watkow w wyszukiwarce i widze, ze byc moze te przeciwciala sa poszczepienne albo tez mialam kontakt z wirusem i jestem teraz odporna. Nie wiem czy dobrze interpretuje? Dlaczego wiec mam tak podwyzszone proby? Dodam, ze nie jadam potraw smazonych, nie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,89406603,89406603,wyniki_prob_watrobowych_a_przeciwciala_hbs_.html


Temat: Późna ciąża
Energix B Morfologia Mocz -badanie ogólne Glukoza Mammografia Życzę aby wszystko było w normie Jeśli po pół roku nie będzie efektów to wtedy możesz zacząć robić jakieś specjalne posunięcia, ale na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,588,70117294,70117294,Pozna_ciaza.html


Temat: WRZESIEŃ 2005
Zrobiłam pierwsze badania z krwi i z moczu. Jest mi smutno i bardzo się denerwuję, bo są nienajlepsze Mam za mało pierwiastków (m.in. magnezu dużo poniżej normy), hemoglobinę mam na granicy ... napojów i jest mi ciągle niedobrze? Na szczęście Hbs ujemny i przeciwciała anty D też ujemne. A jak u Was pierwsze badania?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,18803630,18803630,WRZESIEN_2005.html


Temat: Przeciwciała HBs - norma
Przeciwciała HBs - norma Zrobiłam to badanie mojemu synowi - wczesniakowi i norma na moim wydruku jest 0-2, a syn ma 0,76 i tu całkowicie jestem skołowana, we wczesniejszych wypowiedziach czytałam, że uodpornienie jest przy 10 jednostkach, w innych, że przy 100. A u nas norma to 2, ale czego, to nie za bardzo moge doczytać, jednostka to S/N??? Czy ktoś może...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,56379366,56379366,Przeciwciala_HBs_norma.html


Temat: lubie facetow tylko z duzymi
normi ena srodku normy, progesteron te zw normi einne hormony tez w normie, ale np pod sotkami wyczuwam takie twarde guski , nie ejst to niby ginekomastia a lekarz mowil ze ... jest ok , kto smi zasugerowal ze to moze borelioza ale te zzrobilem na przeciwciala i IgG (-+)1:124 a IgM (-) ale juz w innym laboratoruim 2 razy powtarzane badanie wyszlo ujemne wiec to chyba nie to, kila i antygen hbs tez ujemny, nie wiem na co mam robic badania jescze? od kilku lat tez luszczy mi sie skora na glowie i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,212,22857471,22857471,lubie_facetow_tylko_z_duzymi.html


Temat: Skuteczne leczenie po poronieniach
testem obciążenia glukozą. Znów wszystko w normie. To włączyła tym razem Menopur i w lutym 2007 znów byłam w ciąży. Tym razem zarodek był, ale się nie rozwinął. Drugie łyżeczkowanie miałam w 11 tc. Ale pani doktor była mądrzejsza od poprzedniego lekarza i kazała mi jeszcze w ciąży, choć już wiedziałyśmy że się nie rozwija, zrobić trzeci raz przeciwciała antyfosfolipidowe - bo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,80588044,80588044,Skuteczne_leczenie_po_poronieniach.html


Temat: pytanie o badania zapobiegające poronieniom
też sprawdzić insuline jednocześnie). Hiperprolaktymia utajona skutkuje hipoglikemią i trzeba sprawdzić insulinoodporność. A jeśli masz niedoczynność tarczycy, to musisz to sprawdzić, bo te rzeczy współgrać lubią. A przeciwciała tarczycowe - strzał...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,63662045,63662045,pytanie_o_badania_zapobiegajace_poronieniom.html


Temat: borelioza? a może jednak nie...
inne) i wszystko jest ok. Jedynie miano ASO jest lekko podwyższone (291 przy normie do 200) ale jak powiedział reumatolog nie budzi to niepokoju przy dobrych pozostałych wynikach. To co stwierdzono ... marcu 2004 (IgG: 1,84; IgM: 2,02), przeszłam ponad 4 tygodniową kurację doxyciliną, kolejne wyniki badań na przeciwciała były raczej ok (wynik zawsze bardzo nisko dodatni: 08.2004: IgG: ujemny; IgM: 1,09 oraz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,21134726,21134726,borelioza_a_moze_jednak_nie_.html


Temat: Do eewy2005 i innych
o toczącej się infekcji lub ponownym zakażeniu, ale ono ma miejsce wyłącznie przy bardzo oslabionym organiźmie. Piszesz Ewo o normie IgG. Chodzi dokładnie o to że jażeli ilość przeciawciał IgG będzie poniżej normy to nie można mówić o chorobie-tzn jeżeli miano IgM i IgG jest poniżej normy to nigdy nie chorowaliśmy na daną chorobę ( tylko się nie denerwuj) U Ciebie IgM ... Muszę chodzic do pracy aby utrzymać rodzine, ale najchętniej powaliłbym się na łóżku i spał całymi dniami. Zrobiłem dużo badań EBV,CMV, Hbs, HCV,HiV, tomografie, bronchoskopie, gastroskopie, mofrologie, wszystko kilka razy bo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,30315,36420160,36420160,Do_eewy2005_i_innych.html


Temat: Operacja Iwasia-Trzymamy kciuki
wyniki ok odebrałam, są ok, tylko jedne jakby ciut mniej/ powyzej normy. mam nadzieje, że to nic nie znaczy. Szczepiłam kiedyś dziecko jak oszalała na hbs, no i ma teraz poziom przeciwciał jak koń !
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,47202,70407451,70407451,Operacja_Iwasia_Trzymamy_kciuki.html


Temat: POTRZEBUJE PORADY LEKARZA EXPERTA
estradiol tez nyby w normi ena srodku normy, progesteron te zw normi einne hormony tez w normie, ale np pod sotkami wyczuwam takie twarde guski , nie ejst to niby ginekomastia ... moczu, cpr, iso, wszystko jest ok , kto smi zasugerowal ze to moze borelioza ale te zzrobilem na przeciwciala i IgG (-+)1:124 a IgM (-) ale juz w innym laboratoruim 2 razy powtarzane badanie wyszlo ujemne wiec to chyba nie to, kila i antygen hbs tez ujemny, nie wiem na co mam robic badania jescze? od kilku lat tez luszczy mi sie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,31,23956643,23956643,POTRZEBUJE_PORADY_LEKARZA_EXPERTA.html


Temat: CO MNIE DOLEGA?2
tez nyby w normi ena srodku normy, progesteron te zw normi einne hormony tez w normie, ale np pod sotkami wyczuwam takie twarde guski , nie ejst to niby ginekomastia a ... cpr, iso, wszystko jest ok , kto smi zasugerowal ze to moze borelioza ale te zzrobilem na przeciwciala i IgG (-+)1:124 a IgM (-) ale juz w innym laboratoruim 2 razy powtarzane badanie wyszlo ujemne wiec to chyba nie to, kila i antygen hbs tez ujemny, nie wiem na co mam robic badania jescze? od kilku lat tez luszczy mi sie skora...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,29,23060065,23060065,CO_MNIE_DOLEGA_2.html


Temat: czy jednak jest coś nie tak - proszę o radę
kolejne badanie, które trzeba wykonac - to jest REFUNDOWANE, lekarz POZ POWINIEN wydać skierowanie, zaraz na początku, gdy próby wątrobowe były pow. normy. (może już to zrobił, ale Pani nie napisała?)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,31717086,31717086,czy_jednak_jest_cos_nie_tak_prosze_o_rade.html


Temat: Co powinnam zrobić?
... HBV przy ujemnym HBe Ag (jednak przy AlAT = 12 szczerze w to wątpię!!!). Moim zdaniem, czego życzę jest Pani "bezobjawowym nosicielem HBs Ag" - stan nie wymagający leczenia (nie ma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,38087129,38087129,Co_powinnam_zrobic_.html


Temat: Mam pytaniE - dlugie !
badania co 3-4 miesiące - raz byly w normie , czasami skakały do 100 . Kiedy syn miał 3 latka podjeliśmy dezcyzje z mężem o drugim dziecku . Aby mieć pewność ... przeważnie są w granicach 50-60 przy normie do 30 ) jedynie w ciąży z córką cały czas mialam 20 ). Usg robie co 2 lata _ OK . Napisze tylko iz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,89091119,89091119,Mam_pytaniE_dlugie_.html


Temat: bóle stawów - borelioza? a może jednak nie...
morfologia, OB i inne) i wszystko jest ok. Jedynie miano ASO jest lekko podwyższone (291 przy normie do 200) ale jak powiedział reumatolog nie budzi to niepokoju przy dobrych pozostałych wynikach. ... podstawie niewielkiego rumienia w marcu 2004 (IgG: 1,84; IgM: 2,02), przeszłam ponad 4 tygodniową kurację doxyciliną, kolejne wyniki badań na przeciwciała były raczej ok (wynik zawsze bardzo nisko dodatni: 08.2004: IgG:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,21134890,21134890,bole_stawow_borelioza_a_moze_jednak_nie_.html